Träningsdagboken – din nyckel till framgång

Använder du dig av en träningsdagbok? Om inte kan det vara något att fundera på att börja med.

En träningsdagbok är ett bra hjälpmedel för dig som vill följa din utveckling. Den är anpassad efter just dig och din nivå. Oavsett vad ditt mål är kan träningsdagboken vara nyckeln till att lyckas. Genom att planera, dokumentera och sedan följa upp sin träning eller kost, får du hjälp för att hålla fokus. Du ser dina resultat och framsteg, vilket gör att du kan hålla motivationen uppe. Men man måste också räkna med att det kan ta några veckor innan man ser resultat.

Dagboken behöver ju heller inte bara innehålla träningsupplägg och resultat. Att också lägga in hur passet kändes, hur man har sovit och ätit innan passet mm gör att du enkelt kan se vad som fungerar och vad som inte fungerar. Om du inte uppnår de resultat du önskar trots att du känner att du gör allting rätt, kan din dagbok ge dig svaren.

Det finns många olika varianter av träningsböcker. Man köpa färdiga böcker, man kan ha sin träningsdagbok online, eller kanske använda sig av vanlig hederlig papper och penna. Jag föredrar det sistnämnda, det fungerar bäst för mig.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *